google-site-verification=Bfbqq2158lo2LO3hSVfBddk23otWln887AV475Zno6s
 

Gizlilik Sözleşmesi

 

KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

     1. Kişisel verilerin işlenmesinin yasal dayanağı

      6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik, kişisel verilerin işlenmesi ya da korunması ile ilgili hükümler içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ise, kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliği ile ilgili birtakım yaptırımlar öngörmüştür. Edessa Fotoğraf olarak, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği çerçevesinde siz müşterilerimizle kuracağımız sözleşmelerden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve en iyi hizmeti verebilmek amacıyla siz üyelerimizin ve müşterilerimizin kişisel verilerinin işlenmesine ihtiyaç duymaktayız.

     2. Kişisel verilerin işlenmesinde kullanılan yöntem

      Edessa Fotoğraf, siz müşterilerimizin ve üyelerimizin bilgilerinin güvenliğine büyük önem vermekte ve bunu sağlamak adına en ileri teknolojiye sahip araçlarla çalışmaktadır. Sitemizin güvenliğini sağlamak amacı ile güvenli ortamlarda her türlü fiziksel, elektronik ve yönetimsel önlem alınmıştır. Tüm bilgiler güvenli sunucularda saklanmakta ve yedeklenmektedir. Google dahil üçüncü taraf sağlayıcıların, Edessafotograf.com ve Edessa Fotoğraf'ın mobil uygulama reklamlarını internet üzerindeki yayıncı sitelerin yer verdikleri banner alanlarında gösterebilmeleri için, ziyaretçilerin Edessafotograf.com'a ve mobil uygulamaya geçmişte yaptığı ziyaretleri temel alarak, reklamlarla ilgili bilgi toplamaları, reklamları optimize etmeleri ve yayınlamaları gerekmektedir. Bunun için de Edessafotograf.com tarafından ve Google dahil üçüncü taraf sağlayıcılarca birinci taraf çerezler ile üç taraf çerezler birlikte kullanılmaktadır. Çerezler, web sitelerinde dolaşırken bilgilerin, şifrelerin kaydedildiği, o web sitesine tekrar girildiğinde bilgilerinizin hatırlanarak giriş yapıldığı dosyalardır. İnternet tarayıcınızın araçlar kısmından tüm çerezleri ya da siteye ait verileri silebilir, yardım kısmından tüm çerezleri reddedebilirsiniz.

     3. Kişisel verilerinizin işlenme amacı

      Hizmetlerimizi ve kampanyalarımızı duyuran e-bültenlerimize ve sitemize üye olmanız, site ve uygulamalar üzerinden bir ürün satın almanız ya da satın aldığınız ürünü iptal etmeniz gibi durumlarda, sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası, cinsiyet, doğum tarihi, kişisel ilgi alanları, fatura ve teslimat adresleri gibi bazı kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyacağız. Bu bilgiler haricinde, sitenin ve mobil uygulamasının ziyaret sıklığı ve zamanları, sipariş verilme zamanları ve sipariş anındaki IP adresi, ziyaret edilen ürün sayfalarının ve sipariş verilen ürünlerin istatistikleri gibi kişisel bilgi içermeyen toplu istatistiksel veriler de, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz etmek ve anlamak amacıyla toplanır ve kullanılır. Edessafotograf.com web sitesinde ve mobil uygulamasında toplanan kişisel bilgiler, sipariş süreçlerini yürütmek, tamamlamak, müşterilerimizle ilgili iletişimi ve müşteri memnuniyetini sağlamak, kampanyalardan haberdar etmek ve istediğiniz veya yetkilendirdiğiniz hizmetlerin sağlanması ya da işlemlerin yerine getirilmesi için kullanılır. Edessafotograf.com bu kullanımları desteklemek üzere, müşterilerine daha etkili hizmet sunmak, siteyi, mobil uygulamasını ve diğer ilgili Edessa Fotoğraf ürünlerini veya hizmetlerini iyileştirmek ve aynı bilgileri tekrar tekrar girme gereğini ortadan kaldırarak sitenin kullanımını daha kolay hale getirmek veya siteyi özel tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza göre özelleştirmek için kişisel bilgileri kullanabilir. Kişisel bilgilerinizi, bildirimleri de içerecek şekilde, kullanmakta olduğunuz ürün veya hizmetler hakkında bilgiler sağlamak için kullanabiliriz. Ayrıca, size diğer Edessa Fotoğraf ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler gönderebiliriz. Araştırma amacıyla, site ve mobil uygulaması ziyaretleriyle ilgili verileri anonim demografik bilgilerle birleştiririz ve bu bilgileri daha yararlı içerik sağlamak üzere toplu bir şekilde kullanabiliriz. Edessafotograf.com sitesinde ve mobil uygulamasında kişiselleştirilmiş içerik sağlamak için, site ziyaret verilerini kişisel bilgilerinizle birleştirebiliriz. Bir haber bültenine kaydolduğunuzda veya tanıtım e-postaları almayı kabul ettiğinizde Edessafotograf.com sitesi ve mobil uygulaması, tıklattığınız e-postaları izlemek için özelleştirilmiş bağlantılar veya benzeri teknolojiler kullanabilir. Size daha uygun e-postalar veya satış bilgileri gönderebilmek için bu bilgileri kişisel bilgilerinizle ilişkilendirebiliriz. Her e-posta, bu tür iletilerin gelmesini durdurmanıza olanak veren, abonelik iptal bağlantıları içerir.

     4. Kişisel verilerinizin aktarıldığı kurumlar ve aktarım amacı

      Edessa Fotoğraf, topladığı kişisel verileri faaliyetlerini yürütebilmek için işbirliği yaptığı program ortağı kurumlarla, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmetini aldığı yurt içindeki/yurt dışındaki kişi ve kurumlarla, müşterilerine ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğu yurt içindeki/yurt dışındaki kuruluşlarla, kargo şirketleri ile, Bankalararası Kart Merkezi ile, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yardımcı araçlarla, yurt içindeki ve yurt dışındaki çeşitli ajanslarla ve reklam şirketleriyle, anket şirketleriyle, yurt içindeki/yurt dışındaki diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortakları ile paylaşabilmektedir. Edessafotograf.com sitesi ve mobil uygulaması, Google Analytics'in Yeniden Pazarlama & Demografi ve İlgi Alanı Raporlaması özelliklerini kullanmaktadır. Reklam ayarlarınızı kullanarak Görüntülü Reklamcılık için Google Analytics'in kapsamı dışında kalabilir ve Google Görüntülü Reklam Ağı reklamlarınızı özelleştirebilirsiniz. Google Analytics ile sağlanan demografik bilgiler, Edessafotograf.com'u ve Edessafotograf.com tarafından verilen reklamları ve mobil uygulamasını kullanıcılarımızın ilgi alanlarına göre özelleştirmek için kullanılmaktadır. Bu bilgiler, hedef kitle çalışmalarında kullanılırken diğer kullanıcılara ait bilgilerle birlikte olmak üzere reklam yayıncıları ile reklam ve tanıtım amacıyla paylaşılabilir. Bu bilgiler herhangi bir şekilde isim, soyad, T.C. kimlik numarası, cinsiyet, yaş ve benzeri kişisel bilgi içermeyip, grup olarak kullanıcı eğilimleri ile ilgili çalışmalar yapmak ve hedef kitleyi ayrıştırmak amacıyla kullanılmaktadır. Açık rıza olmaksızın Edessa Fotoğraf'ın kişisel verilerinizi işlemesi, ancak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda sınırlı sayıda sayılmış olan hallerde mümkündür. Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileriniz, siteden alışveriş yapan siz değerli müşterilerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde Edessafotograf.com ve Edessa Fotoğraf'ın mobil uygulaması veya ona hizmet veren şirketlerin sunucularında tutulmamaktadır.

Kayıt esnasında sizden istenen kişisel bilgilerden, zorunlu olanlar hariç, istediklerinizi kendi insiyatifiniz dahilinde bize bildirebilirsiniz. Bize vermeyi tercih etmeyeceğiniz bilgiler varsa, bu alanları doldurmak veya işaretlemek zorunda değilsiniz.

     5. Kişisel Verilerinize Dair Haklarınız

      Edessa Fotoğraf olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca tanınmış kişisel verilerinizle ilgili haklarınızı hatırlatmak isteriz: • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, • İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, • Kişisel verilerinizin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesi halinde, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme.

     6. Kişisel Verilerinizin Güncellenmesi ve Başvuru Hakkınız

      Edessa Fotoğraf olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, işlenen kişisel verilerinizin doğru ve güncel olmasını sağlama yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Bu yükümlülük çerçevesinde, bilgileriniz değiştiğinde onları güncelleyebilmemiz için Edessafotograf.com'da "Bize Ulaşın" başlığı altındaki iletişim bölümümüzde bulunan iletişim kanalları aracılığıyla ya da edessafotograf@hotmail.com e-posta adresinden bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz. Bunun dışında yukarıda belirtmiş olduğumuz haklarınızı kullanmak istediğinizde yine aynı şekilde bizimle iletişime geçerek bize müracaat edebilirsiniz. Edessa Fotoğraf olarak, mevzuatta kişisel verilerle ilgili yapılabilecek herhangi bir değişiklik sonrasında gerekli güncellemeleri yapacağımızı taahhüt ederiz. Bu beyan www.edessafotograf.com (EDESSA FOTOĞRAF)'un gizlilik politikasını içerir. www.edessafotograf.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız. www.edessafotograf.com üyelik aşamasında ve daha sonrasında sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep eder. Kişisel bilgilerinizin korunması ve gizliliğinizin sürdürülebilmesi, www.edessafotograf.com ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Bu nedenle vermiş olduğunuz bilgiler, Üyelik Sözleşmesi'nde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında herhangi bir kapsamda kullanılmayacak, üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır. Sistemle ilgili sorunların tespiti ve söz konusu sorunların en hızlı şekilde giderilebilmesi için, www.edessafotograf.com gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir. Sitemizdeki kayıt formları, sipariş formları, anketler ve yarışmalarda, irtibat bilgilerinizi (adınız, soyadınız, e-mail adresiniz, telefon numaralarınız ve posta adresiniz) vermeniz talep edilmektedir. Ayrıca, satın alma formunda kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. Yukarıda bahsedilen kişisel bilgileriniz; siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi sunmak, ödemelerinizi gerçekleştirmek, siparişlerinizi ulaştırmak ve siparişleriniz ile ilgili bilgi vermek, ürünler ve hizmetler hakkında pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek, bilgilerinizi güncellemek, üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek ve 3. şahısların teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini bizim adımıza yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. www.edessafotograf.com üyesi olduğunuz andan itibaren, aksi tarafınızdan talep edilmediği sürece, günlük ve haftalık bilgilendirme e-mailleri, e-mail adresinize gönderilecektir. Dilediğiniz zaman bu e-maillerle ilgili değişiklik yapma, hizmetten vazgeçme ve yeniden başlatma hakkınız bulunmaktadır. Bu e-maillerin içeriği; satın almış olduğunuz ürün veya ürünlerle ilgili bilgiler, ilgileneceğinizi düşündüğümüz diğer ürünler, 3. kişilerin reklamlarını ve benzeri bilgileri içerebilir. Demografik bilgiler, sitemizi kullanıcılarımızın ilgi alanlarına göre uyarlamak için kullanılmaktadır. Bu bilgiler, reklamların hedef kitleye uyarlanabilmesini temin etmek maksadıyla ve yalnızca diğer kullanıcılara ait bilgilerle birlikte olmak üzere, reklam verenlerle paylaşılabilir. Bu bilgilerde herhangi bir şekilde kişisel bilgi verilmez, sadece grup olarak kullanıcı eğilimleri ile ilgili birtakım çıkarımlar yapmak ve segmentasyon amacıyla kullanılır. Toplanan mali bilgiler satın aldığınız ürün ve hizmetleri size fatura etmek için kullanılmaktadır. Sitemizde bir satın alma yaptığınızda size ait mali bilgilerin, işleminizi gerçekleştirmek için gerekli 3. şahıslara (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) verilmesini kabul etmektesiniz. Paylaşılacak bilgiler; kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, CVV2 de dahil olmak üzere gerekli tüm mali bilgileri içerir. Tüm kredi kartı ve kişisel bilgileriniz, internet güvenlik standardı olan SSL Secure sistemi ile 128 mbit şifrelenmiştir. Bu şekilde, internet üzerindeki dolaşımları sırasında herhangi bir şekilde bu bilgilerinizin istenilmeyen kişi veya kurumlar tarafından ele geçirilmesi önlenmiştir. Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve öneriniz için sitemizdeki iletişim bölümünden bize e-mail gönderebilirsiniz. www.edessafotograf.com üyelik iptal işleminizi iletisim@edessafotograf.com adresine e-mail göndererek gerçekleştirebilirsiniz.

Şirketimizin Güvenlik Politikası gereği;

Müşterilerimizin güvenli bir şekilde, rahatça alışveriş yapabilmelerini sağlamak için en gelişmiş güvenlik sistemlerini kullanmaktadır.

Edessa Fotoğraf hiçbir müşterisinin kredi kartı bilgilerini sisteminde saklamamaktadır. Bu sebepten dolayı kendi kredi kartı güvenliğiniz için, her sipariş oluşturma aşamasında kart bilgilerinizi tekrar girmeniz gerekmektedir.

      Kişisel Verilerin Korunumu Kanunu

 

Gönderim Şartları

 

Kargo ve Sevkiyat Güvencesi 

Tüm siparişleriniz güvenli ve gizli paketlerdedir. Taşıma yapan kurye veya kargo firması ürün içeriğini bilmektedir. Ürünlerinizin kutusu üzerinde gerekli bilgiler yazmaktadır.

 

Sevkiyat

Ürünlerin tarafınıza kargolanabilmesi için ürünler ile ilgili gerekli ödeme işlemlerinin tarafınızca tamamlanmış olması gerekmektedir.

 

Gizlilik

Ürünlerinizi teslim aldığınızı takip etmemiz için teslimat sırasında sadece imzanız gerekmektedir. Eğer kargo geldiğinde adreste yoksanız sakın merak etmeyin. Kargonuzu almanız gereken yerin adresi kapınıza not olarak bırakılacaktır. Kargonuzu alamamanız durumunda, siparişiniz aşağı yukarı 1 (bir) hafta sonrasında tekrar tarafımıza geri kargolanacaktır.

 

Teslimat ve Ücretlendirme

Ürününüzü teslim almak için:

Kargo ile Teslim Alma: Ürününüzü kargo aracılığıyla teslim almak isterseniz siparişiniz 3 iş günü içerisinde tarafınıza kargolanacaktır. Teslimat sadece Türkiye sınırları içerisindedir. Teslimat Ücreti desi ve ağırlığa göre değişkenlik gösterebilir.

 

Mesafeli Satış Sözleşmesi

Madde 1) TARAFLAR
1-1) Satıcı: Edessa Fotoğraf Halil Dişli
Adres: Ziya Gökalp Cad. 26/A Kızılay Ankara
Telefon: 0312 430 32 30
E-Posta adresi: edessafotograf@hotmail.com
1-2) Tüketici: Ad, Adres, Telefon, E-Posta adresi üyelik bilgileri ile kayıt altında bulunmakta ve faturada belirtildiği gibidir.
Madde 2) KONU VE KAPSAM
2-1) İş bu sözleşmenin konusu, Tüketicinin Satıcıya ait www.edessafotograf.com web sitesinden elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleşmede satış fiyatı belirtilen mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.
2-2) Tüketici, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal/hizmeti sipariş verdiğini is bu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder.
2-3) www.edessafotograf.com sitesinde ürün tanıtım sayfasında ve ödeme sayfasında yer alan ön bilgilendirmeler ve fatura iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır. 2-4) Sipariş gerçekleştiği anda TÜKETICI bu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.
Madde 3) MAL/HİZMETİN ÖZELLİKLERİ
3-1) Mal/hizmetin adı ve cinsi, adedi ödeme şekli ve tüm vergiler dâhil satış bedeli www.edessafotograf.com adlı web sitesindeki mal/hizmet tanıtım sayfasında yer alan bilgilerde ve iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçası sayılan faturada belirtildiği gibidir.
Madde 4) FATURA ve TESLİMAT BİLGİLERİ
4-1) Fatura Bilgileri :
Fatura Adresi, Faturadaki Unvan üyelik bilgileri ile kayıt altında bulunmakta ve faturada belirtildiği gibidir.
4-2) Teslimat Bilgileri :
Teslimat Adresi, Teslim Edilecek Kişi sipariş bilgileri ile kayıt altında bulunmakta ve faturada belirtildiği gibidir.
Madde 5) GENEL ŞARTLAR
5-1) 18 yaşından küçük kişiler www.edessafotograf.com internet sitesinden alışveriş yapamazlar. Tüketici, bu sözleşmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, 18 yaşından büyük olduğunu teyid etmiş olur.
5-2) Satıcı, www.edessafotograf.com internet sitesinde oluşabilecek dizgi ve sistem hatalarından kaynaklanan fiyat ve içerik hatalarından sorumlu değildir. Satıcı, fiyatı hatalı gösterilen siparişleri iptal etme hakkını saklı tutar.
5-3) Tüketici, www.edessafotograf.com den alışveriş yaptığında, bunun kişisel kullanım amaçlı bir alışveriş olduğunu, yeniden satış amaçlı olmadığını kabul etmiş olur.
5-4) Tüketici, bu sözleşmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce, Satıcı tarafından Tüketici’ye verilmesi gereken adres, telefon, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikler, ürünlerin vergiler dahil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyid etmiş olur.
5-5) Banka havalesi ya da EFT yoluyla verilen siparişlerin, Satıcı tarafından işleme alınma tarihi, siparişin verildiği tarih değil, ödemenin, Satıcı’nın banka hesaplarına ulaştığının görüldüğü tarihtir. Tüketici, banka havalesi ya da EFT yoluyla verdiği siparişlerde, 1 hafta içinde ödemeyi gerçekleştirmediği durumda Satıcı’nın siparişi iptal edebileceğini kabul eder.
5-6) Ödemenin kredi kartı veya benzeri bir ödeme kartı ile yapılması halinde, ürünün tesliminden sonra, Tüketici’ye ait kredi kartının, Tüketici’nin rızası dışında yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeniyle, banka veya finans kuruluşunun ürün bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde, Tüketici’nin kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde Satıcı’ya gönderilmesi zorunludur.
Madde 6) SATICININ YÜKÜMLÜLÜKLERİ
6-1) Teslimat masrafları Tüketiciye aittir. Satıcı, web sitesinde, ilan ettiği rakamın üzerinde alışveriş yapanların teslimat ücretinin kendisince karşılanacağını ya da kampanya dahilinde ücretsiz teslimat yapacağını beyan etmişse, teslimat masrafı satıcıya aittir.
6-2) Teslimat; stokun müsait olması ve mal bedelinin satıcının hesabına geçmesinden sonra en kısa sürede yapılır. Satıcı, mal/hizmetin siparişinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde teslim eder ve bu süre içinde yazılı bildirimle ek 10 (on) günlük süre uzatım hakkını saklı tutar. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, satıcı mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
6-3) Kargo firmasının, ürünü Tüketici’ye teslimi aşamasında karşılaşacağı her türlü sorun nedeniyle, siparişi verilen ürünün Tüketici’ye teslim edilememesinden dolayı Satıcı sorumlu tutulamaz. Siparişi verilen ürünün, teslimat adresindeki alıcı tarafından teslimatının kabul edilmemesinden dolayı Satıcı sorumlu tutulamaz. Sözleşme konusu mal/hizmet, Tüketiciden başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden satıcı sorumlu tutulamaz.
6-4) Haklı bir sebebe dayanmak şartıyla Satıcı, ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan, Tüketiciye eşit kalite ve fiyatta ürün önererek tedarik edebilir. Çeşitli sebeplerle, sipariş verilen ürünlerin üretimi veya tedariği mümkün olmayabilir. Satıcı, sipariş konusu mal veya hizmetin yerine getirilmesinin imkansızlaştığını ileri sürerek, sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremiyorsa, bu durumu, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan Tüketici’ye bildirir. Ödemiş olduğu bedel ve borç altına sokan tüm belgeleri 10 gün içinde Tüketici’ye iade eder. Bu suretle satıcı mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
6-5) Tüketici, sipariş verdiği ürünün kendisine veya teslimat adresi olarak belirttiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 (yedi) gün içinde sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde Satıcı’ya www.edessafotograf.com sitesinde belirtilen iletişim formu, e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünlerin Madde 9- Cayma Hakkının Kullanılamayacağı Ürünler kapsamında olmaması gerekmektedir. Satıcı, kendisine bildirimde bulunulmadan yapılan iadeleri kabul etmeme hakkına sahiptir.
6-6) Garanti belgesi ile satılan mal/hizmetlerden olan veya olmayan mal/hizmetlerden arızalı veya bozuk olan mal/hizmetler, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için satıcıya gönderilebilir, bu takdirde teslimat giderleri tüketici tarafından karşılanacaktır.
6-7) Tüketici ya da 3. kişi, ürün iadesiyle birlikte, kendisine gönderilen fatura, irsaliye, sertifika, sigorta formları, ürün kutusu, ambalajı varsa hediyesi ve diğer tüm evrak ve materyalleri, eksiksiz olarak Satıcı’ya göndermekle yükümlüdür. Fatura aslı gönderilmeyen ürünlerin KDV’si ve varsa diğer yasal yükümlülükleri iade edilmez. İade gönderimi sırasında, kargo firmalarından, ya da iade işlemini gerçekleştiren Tüketiciden kaynaklanan sebeplerle, ürün ve ürünle birlikte gönderilen evrak ve materyallerde meydana gelen bozulma, hasar ya da benzeri değer kaybettirici her türlü durumun sorumluluğu iadeyi gerçekleştiren Tüketiciye aittir. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli Tüketici’ye iade edilir.
Madde 7) TÜKETİCİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
7-1) Tüketici, sözleşme konusu mal/hizmeti teslim almadan önce muayene edecek; ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı mal/hizmeti kargo şirketinden teslim almayacaktır. Teslim alınan mal/hizmetin hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra mal/hizmetin özenle korunması borcu, Tüketiciye aittir.
7-2) Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Fatura iade edilmelidir. Mal/hizmetin tesliminden sonra eğer ödeme kredi kartı ile yapıldıysa Tüketiciye ait kredi kartının Tüketicinin kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun mal/hizmet bedelini satıcıya ödememesi halinde, Tüketici kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla mal/hizmeti 3 (Üç) gün içinde satıcıya göndermekle yükümlüdür. Bu takdirde teslimat giderleri Tüketiciye aittir.
7-3) İşbu sözleşme ve EK bilgilendirmeler ile sözleşmeler için damga vergisi ve diğer tüm vergi, resim ve harçlar ile sözleşme giderleri Tüketiciye aittir.
Madde 8) CAYMA HAKKI
8-1) Tüketici, sözleşme konusu mal/hizmetin kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 (yedi) gün içinde cayma hakkını kullanabilir.
8-2) Cayma hakkının kullanılması için aynı süre içinde satıcının müşteri hizmetlerine e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve mal/hizmetin 9. madde hükümleri çerçevesinde ve iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçası olan ve www.edessafotograf.com web sitesinde yayınlanmış olan önbilgiler gereğince, kullanılmamış olması şarttır.
8-3) Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya Tüketiciye teslim edilen ürünün satıcıya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli Tüketiciye iade edilir.
8-4) Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez.
8-5) Cayma hakkı nedeni ile iade edilen mal/hizmetin teslimat bedeli tüketici tarafından karşılanır.
Madde 9) CAYMA HAKKININ KULLANILAMAYACAĞI ÜRÜNLER
9-1) Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, Tüketici’nin özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen ürünlerde tüketici cayma hakkını kullanamaz. Bu nedenle, Tüketici’nin istekleri doğrultusunda üretilen tüm ürünler cayma hakkının kullanılamayacağı ürünler kapsamında yer alır.
9-2) Tek kullanımlık mal/hizmetler, hijyenik risk taşıyan mal/hizmetler (kulaklık vb. gibi), kopyalanarak orjinalliğini kaybeden her türlü yazılım ve programlar ile çeşitli mediaların (Dvd,Cd v.b), bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemelerinde (toner, kartuş, şerit v.b) ile kozmetik malzemelerinde cayma hakkının kullanılabilmesi için mal/hizmetin ambalajının açılmamış, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları şartına bağlıdır.
Madde 10) MUCBİR SEBEPLER
10-1) Hukuken 'mücbir sebep' sayılan tüm hallerde, Satıcı işbu sözleşme ile belirlenen yükümlülüklerinden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, Satıcı için, gecikme, eksik ifa etme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için Satıcıdan herhangi bir nam altında tazminat talep edilemeyecektir. "Mücbir sebep" terimi, doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği, kaçınılamayacak olaylar olarak yorumlanacaktır.
Madde 11) YETKİLİ MAHKEMELER
1-1) İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici’nin veya Satıcı’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.